Tar städningen för mycket tid i anspråk?

Många företag upplever att städning och daglig skötsel av lokalerna tar för mycket tid från kärnverksamheten. Man måste städa - dels för att de anställda ska trivas, dels för att förhindra sjukdomar och kostsamma sjukdagar och dels också för att städningen i fråga ger ett bättre första intryck hos kunderna. 

Även om man har en städfirma anställd så kan man - i exempelvis en butik - tvingas städa under arbetstid; i synnerhet under vintern då mycket skräp och smuts dras in. Det är därför inte ovanligt att se hur ett affärsbiträde tvingas ta fram sopen under arbetstiden. 

“ Regelbunden städning kostar pengar och man vill inte kasta pengarna i sjön. Ger man städföretaget bättre förutsättningar så får man ett bättre jobb “ 

Att ha regelbunden städning utförd av en städfirma är dessutom en kostnad och många upplever att det kostar mer än vad det smakar - man betalar relativt mycket pengar och ser att det redan dagen efter är smutsigt igen; något som ställer företaget i fråga inför två alternativ. Antingen så byter man städfirma eller också så utökar man städningen. 

I många fall så finns det dock ett tredje alternativ som vi vill slå ett slag för här. Har du någonsin tänkt på vilken utrustning du erbjuder den städfirma du anlitat? 

Städmaskiner effektiviserar jobbet

I många fall så har man som företag vanliga dammsugare och vanliga skurmoppar som man sedan låter städföretaget jobba med. handlar det om större lokaler så är det inte så konstigt att jobbet blir lite sämre utfört. dessutom så fungerar inte en vanlig dammsugare lika bra som starkare, mer anpassade städmaskiner som, helt enkelt, ha en högre prestanda och högre kapacitet. 

“ Dagens moderna städmaskiner är effektiva och har hög prestanda. Dina anställda får en bättre miljö och presterar därmed bättre på jobbet “ 

Vi skulle säga att frågan om städmaskiner är avgörande i många fall. Det spelar ingen roll vilket städföretag man anlitar - erbjuder man inte effektiva städmaskiner så blir städningen inte så kvalitativt och noggrant utförd som man önskat. 

Städmaskiner är en investering

Kostar då inte nya städmaskiner mycket pengar? Klart är att de kostar mer än en vanlig dammsugare. Ska du köpa en kombinationsmaskin där både sopning, dammsugning och skurning kombineras i en maskin - som du dessutom kör som en mindre bil - så kostar denna maskin pengar. 

Det handlar dock i många fall om en ren investering. Ditt företag och din verksamhet får alltid rena lokaler, dels så höjs arbetsmoralen - man jobbar ofta bättre i en ren miljö - och dels så kommer sjukdagar förhoppningsvis att minskas. 

Den viktigaste investeringen dock - den handlar om antalet städdagar. Genom städmaskiner skulle ni snarare kunna dra in på städdagarna än att utöka dem; det ger i det långa loppet lägre omkostnader och på sikt så är de städmaskiner ni köpt alltså en ren investering.  Klicka här för mer information.

21 Dec 2017

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!