Se till att fusionen firas ordentligt

När viktiga saker händer på jobbet, som till exempel en fusion av flera företag, är det dags att fira. Hur viktig man tycker att fusionen är, desto större firande krävs det. En stor fusion, med två företag brukar inte ingås utan problem. De brukar föregås av mågna diskussioner och för det mesta med flera maktkamper innan man kan komma överens. Bara en sådan sak som var huvudkontoret ska finnas, vem från de två företagen som ska inneha VD-posten och så vidare och så vidare. Först när man har kommit överens om hur det ska bli, är det sedan dags att fira fusionen, eller flytten till ett annat land, eller hur man nu väljer att uppmärksamma förändringen.

Firande kan underlätta för personalen

Om personalen känner motstånd mot fusionen – och många lär göra så. Vi människor är oftast obenägna till förändringar. Vi är vanedjur och vill oftast ha det som vi alltid har haft det, eller hur? Av den anledningen kan det vara svårt att acceptera en förändring av den egan arbetsplatsen. Då kan ett firande av förändringen hjälpa till att göra det hela mer positivt för den personal som ska finnas kvar. Om du behöver hjälp med att arrangera firandet av de två företagen som går samman, kan man anlita en eventbyrå i Stockholm. Då kan man få hjälp med inbjudningar, planera program, anlita musiker, talare och ordna med lokal, mat och dryck och allt sådant om kan höra till en fest.

Detta bör man tänka på inför en fest

Det är en hel del praktiska saker som man bör tänka på inför ett arrangemang av en fest. Vi tar upp en del av de praktiska sakerna här.

  • Var ska festen hållas? Här kan man antingen bjuda in personalen till en annan plats, än på kontoret, eller arbetsplatsen, så att de känner att de inte kommer till jobbet igen för festens skull. Man kan till exempel abonnera en festlig lokal i Stockholms innerstad, som har restaurang och personal som kan servera.
  • Vilken mat och dryck ska man bjuda på? Om man väljer en restaurang att hålla festen hos, då har de säkert en meny som de kan erbjuda och då behöver man inte fundera mer på det. Oftast är det lättast att bjuda på en buffé om det handlar om väldigt mågna människor. Dessutom blir det ofta alldeles för stelt om gästerna ska sitta vid bordet och äta tre-rätters-middag.
  • Vilket program ska man ha på festen? Ska man ha något progam vid festen? Ska man bjuda på underhållning? Vad ska hända på festen?
  • Ska det finnas ett tema på festen? En extra festlig sak som man kan höja festen ännu ett snäpp är att ha ett särskilt tema på festen som genomsyrar allt som händer på den festen.
10 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!