Rekrytera rätt personal på alla befattningar

När man fusionerar bolag är det viktigt att ta tillvara den personal som finns i båda bolag som slås ihop till ett. Båda bolagen har säkert personal som har jobbat ett tag på det gamla företaget och som säkert har erfarenhet som är värt att ta till vara.

Då gäller det att träffa många människor och läsa igenom deras arbetsuppgifter – för att veta vad det är de kan tillföra det fusionerade företaget. Dessutom kommer det nya fusionerade bolaget säkert att ha en hel del tjänster som behöver rekryteras till. Behöver man rekrytera personer till tjänster som har med företagets verksamhet att göra, bör man söka efter den firman som arbetar inom företagets bransch. Idag har det uppstått företag som arbetar inom vården, inom bygg, inom administration eller kontor, eller inom städning. Som rekryterare gäller det 

1. Att förstå företagets verksamhet  

2. Att förstå vad de olika tjänsterna arbetar med

3. Att förstå vad som krävs av den som ska arbeta på den posten

4. Att förstå vad personen som söker tjänsten har för kvalifikationer

Det är inte lätt, om man vänder på steken, och tänker så som den som söker tänker. De vill kanske gärna passa in i det som annonsen eftersöker, men vet sällan vad som egentligen krävs. Man känner inte till företaget och man gissar sig till vad som krävs av den som ska arbeta med jobbet. Även om man läser in dig på företaget, om det som de skriver om sig själva på hemsidan, kanske, så är det ändå svårt, om inte omöjligt att förstå vad som krävs dels för att få jobbet men också, vad som krävs för att utföra arbetet så bra som möjligt.

Så vad gör man då? Det är bra att som arbetssökande vända sig till en rekryteringsfirma, då kan de vägleda den som söker jobb, att hitta det arbete som han eller hon kan arbeta med. Eller så kan det företag som söker personal vända sig till rekryteringsfirman för att få tag i rätt personal.

Det gäller att rekryteringsfirman har en stor databas med personer som söker jobb. Ju fler de har att välja mellan desto större är chansen att man får in en bra träff när man söker någon som skulle kunna jobba med just det som företagen söker. Ju större variation desto större är chansen att man får rätt person på jobbet. Och det gynnar alla som arbetar med anställningar.

 

20 Apr 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!