Råd och stöd vid etablering utomlands

Är det så att ditt företag funerar på att etablera sig utomlands. Innan man fattar ett så viktigt beslut är et flera saker som man kanske bör tänka på inför ett sådant stort steg. Har man en produkt som man arbetar med och man känner att marknaden är mättad i Sverige, kan man mycket väl växa genom at vända sig till en marknad utomlands. För en del företag som har en relativt snäv nisch kan det vara enda sättet att växa genom att etablera sig i ett annat land.

Hålla sig med hemsida på landets språk

Hur gör man då för att lyckas komma in på en ny marknad i det nya landet? Här kan man ta olika mått och steg. Det vanligaste är att man via den egna hemsidan, som man översätter till, till exempel engelska, finska, norska, danksa eller något annat språk, når nya kunder. Det är enklast för det egna företaget då man inte behöver göra särskilt mycket, det kostar sällan mer än vad det kostar att ha en hemsida och kostnader för översättningen av hemsidans text och produktinformation. Då är själva översättningen det viktigaste. För bästa resultat är det bra om man väljer en professionell översättningsbyrå med experter i det språk som man de ska översätta till.

Filial

Vill man ta steget till för att etablera sig och vill växa som företag är att öppna en filial i det landet. Det vanligaste är att man låter någon som är anställd öppna en filial. Då får man någon som redan är insatt i företaget som kan företaget och är duktig på att representera det och kanske rekryterar fler anställda på plats. Alternativt att man rerkyterar någon helt ny som öppnar en filial.

Företagsköp

Ett annat sätt att växa är att köpa upp något företag som redan är etablerad på markanden i det nya landet. De flesta sätt att växa via företgslköp är att köpa upp ett föetag som reda nahr en egen kundkrets i det nya landet, som har en personal som redan är kuniga inom den makrnaden och kan produkterna och man kan då ta över kundkretsen och det etablerade sättet. att jobba i det landet. För det företag som blir uppköpt är det kanske välkommet med nytt kapital, och de flesta etableringar utomlands bruakr vara lyckade om man väljer att väsa p ådetta sätt.

Exportrådet eller Business Sweden

I alla dessa fall, kan man alltid rådfråga de experter inom etableringar utomlands som finns att tillgå i Sverige genom att få gott stöd av till exempel det som för ut hette Exportrådet, men oms gick samman med Invest Sweden och blev Business Sweden. Där kan man ge stöd och råd för de företag som vill etablera sig utomlands. Business Sweden ägs av staten och näringslivet och represtenteras av Utrikesdepartemntet oh Sveriges Allmänna utrikeshandelsförening, har flera 100 medarbetare, de flesta på plats utomlands. Det de kan göra är att öppna dörrar för företagen utomlands. De har ofta kontakterna och kan ge dig en seriösa kontakter som är nödvändiga för att vinna mark i det nya landet. Lyckat till!

5 Aug 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!