Private Banking – vad innebär det?

De flesta större banker erbjuder tjänsten Private Banking. En tjänst som enbart vänder sig till de mest förmögna kunderna. Det är en samlingstjänst som innebär extra mycket service och förmåner – men det kostar även lite extra.

Vad som krävs för att få ta del av private banking varierar mellan de olika bankerna. Oftast är ett av kraven att kunden ska ha en viss summa placerad hos banken. Ett exempel kan tas från en av storbankerna där kravet är 5 miljoner. Med så stora belopp kan det vara en trygghet att få hjälp med investeringar och hur kapitalet kan förvaltas på olika sätt. Man kan få tillgång till en rad olika specialister inom olika områden, skattejurister och investerare. Men det kan lika gärna handla om att få hjälp med hur en stiftelse kan skapas för att kapitalet ska användas på ett korrekt sätt i framtiden. Överlag handlar det alltså om att få hjälp med investering, placering och förvaltning.

En rad extra förmåner

Utöver att erbjuda kunskap och personlig service ingår en rad olika förmåner. Ett exempel är att man ofta kan få ett speciellt kreditkort. Ett kort som i grunden har samma funktioner som bankens övriga kreditkort men med betydligt fler rabatter och förmåner. Exempelvis är det vanligt att kortet ger tillgång till flygplanslounger och att man kan utnyttja concierge service dygnet runt.

Ett annat exempel är att vissa kort har avbokningsskydd, oavsett orsak. De flesta kreditkort har avbeställningsskydd men då enbart om personen skulle bli sjuk. I detta fall kan man boka av ändå vilket skapar en stor flexibilitet om man exempelvis reser mycket inom tjänsten.

Starta stiftelse

Det blir allt vanligare att rika personer väljer att starta en stiftelse. Därmed kan de vara säkra på att kapitalet förvaltas på önskat sätt även när man inte längre kan förvalta dem själv. Det kan exempelvis vara en stiftelse som ger stipendier eller på annat sätt hjälper personer i samhället. Då många efterfrågat hjälp med att starta stiftelse har många banker som erbjuder private banking även valt att möta upp detta behov genom att erbjuda hjälpen.

Investera – Finansiera – Vardagsekonomi

Många tänker enbart på förvaltning och investeringar när de hör private banking. Men det är snarare en helhet över hela privatekonomin. De som har denna tjänst kontaktar sin bank när de vill hitta finansiering, investera, välja försäkring osv. En komplett hjälp oavsett vilka privatekonomiska frågor som dyker upp i vardagen. Det kan mycket väl vara denna breda hjälp som gör att många väljer att ha private banking. Ofta kan det även handla om skattefrågor, arvsfrågor m.m.

På sidan http://www.privatebankings.se/ kan du läsa mer om detta ämne.

 

22 Aug 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!