Nytt jobb med Rusta och matcha

Att hitta rätt på arbetsmarknaden är inte alltid självklart och många får leta länge för att hitta ett arbete. Med tjänsten Rusta och matcha hjälper AF dig tillrätta och gör vägen enklare.

Det kan finnas många olika anledningar till att man inte omedelbart hittar ett bra arbete. Du kan ha alldeles utmärkta kunskaper som passar arbetet du vill ha men det är förstås inte bara en person som söker attraktiva tjänster. Du kan ibland behöva komplettera dina kunskaper.

Andra gånger kan det handla om att det faktiskt inte finns ett jobb som just nu passar dig. Då kan man som individ behöva hjälp med att tänka om, eller med att hitta en utbildning. Ingen kan allt men alla kan lära sig nya saker. Där har Arbetsförmedlingen en viktig roll i att hjälpa dig att hitta rätt - och att hjälpa företag och arbetsgivare att hitta dig.

Hur fungerar Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst som du kan använda och den består av flera olika delar. En av dem är just att matcha - det vill säga att hjälpa rätt arbetsgivare och rätt arbetssökande att hitta varandra. Som arbetssökande ingår också att du får lära dig saker som intervjuteknik och att skriva ett riktigt bra CV.

Många personer som inte har varit i landet länge har problem med det krångliga svenska språket och med att lära sig hur arbetsmarknaden fungerar. Båda dessa saker kan givetvis förbättras. Det är en del av att rusta individen för det där framtida perfekta jobbet.

14 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!