Nytt företag? Anlita en redovisningsbyrå!

Att många i Sverige sitter inne på dels goda ideér och dels på yrkeskunskap gör att ett eget företagande ofta fungerar som en dröm. Det vill säga; man kanske är en snickare i Malmö och jobbar åt en större entreprenör, men tycker dels att lönen är dålig, att man får trista arbetsuppgifter och att de kunder man gjort jobb hos ständigt återkommer. Något som gör att man när en dröm kring att slå sig fri, bli oberoende och starta en egen firma som snickare och på så sätt bestämma mer på egen hand.

Detta oavsett bransch och stad – snickare och Malmö kan med lätthet bytas ut mot skribent i Karlstad eller elektriker i Kiruna. Att förverkliga sig själv och sjösätta sina drömmar om ett eget företagande är något som rekommenderas.

Dock; här måste vi höja ett varningen finger gällande att driva sitt eget företag. Detta gäller tiden som det kommer att kräva. Vad menar vi här – en snickare i Malmö vill väl ha så många jobb som möjligt och få större lönsamhet? Givetvis, men den tid vi talar om kommer han inte primärt att lägga på att renovera hos privatpersoner i Malmö – den kommer att läggas på väldigt mycket pappersarbete.

Oavsett vilket område man är verksam inom så måste man sköta sin redovisning och man måste sköta denna korrekt – gör man inte det så riskerar man dels näringsförbud och dels också höga böter och i vissa fall fängelse. Kort sagt; skatter och moms måste betalas, bokslut göras och till det så ska även exempelvis lönehantering och fakturering adderas. Detta tar dels tid att sätta sig in i och dels så är det svårt – en snickare i Malmö har sällan den nödvändiga kunskap som krävs och riskerar därmed att gå miste om värdefulla uppdrag då för mycket av tiden läggs på just denna del av verksamheten. 

Lösningen? Att anlita en redovisningsbyrå som partner. En redovisningsbyrå är specialist på just dessa frågor (på samma sätt som nämnde snickare är inom sin gebit) och det kostar heller inte så mycket pengar att anlita en sådan. Nej, pengarna man lägger på en redovisningsbyrå är att anse som en ren investering som har potential att ta ditt företag till nästa nivå och detta utan att du bryter mot några lagar längs vägen.

Kort sagt; starta gärna eget, gör verklighet av dina drömmar – men gör det med en redovisningsbyrå vid din sida. Den resa du står inför att göra kräver en trygg medresenär i form av en redovisningsbyrå för att kunna pågå så lång tid som möjligt.

Läs mer här: www.redovisningsbyråmalmö.biz.

 

27 Nov 2016

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!