Mattvätt är nyckeln till en inbjudande lokal i Stockholm

Oavsett om man driver en restaurang eller ett företag så handlar mycket om att se till att lokalen är fräsch och inbjudande för de gäster och de kunder som man har. För en restaurang blir detta extra viktigt då gästerna där är beroende av att känna att de får en perfekt service, bra mat och en härlig atmosfär; man betalar ju trots allt för allt detta, eller hur?

Här ligger alltså design, interiör och annat i krögarens bästa och här handlar det om allt ifrån val av dukar, gardiner och lampor – saker som ger restaurangen det där lilla extra. I detta så finns det också en lite bortglömd detalj som handlar om var du sätter ner dina fötter; nämligen golvet. Ett kalt golv smittar nämligen av sig på övriga delar och och kan förvandla en i övrigt trevlig restaurang till ett sterilt och trist ställe. Här måste man således använda sig av mattor och i Stockholm har detta blivit en väldigt stor industri. Där har nämligen företag inom tvättbranschen sett till att fylla ett stort behov genom att kombinera sin egentliga verksamhet – tvätt – med just mattor.

Det handlar här om att man erbjuder sina kunder ett koncept kallat mattvätt. Mattvätt handlar i Stockholm inte bara om just mattvätt; det handlar även om att man som kund hyr sina mattor av tvättföretaget. En restaurang i Stockholm äger alltså inte på egen hand sina mattor; man hyr dessa i formen av mattvätt och det fina med detta är att företaget tack vare mattvätt alltid har tillgång till rena, fräscha mattor. I mattvätt så får man nämligen sina mattor levererade på överenskommen veckodag som kan anpassas helt efter sina egna behov. En större restaurang i Stockholm kanske ser att få sin mattvätt under fler dagar än vad ett mindre företag är i behov av och denna flexibilitet är också en starkt bidragande orsak till varför mattvätt används så frekvent i Stockholm.

Mattvätt är lönsamt i Stockholm

Genom detta så slipper man som företagare på egen hand ordna med tvätt, man slipper ha ett slags lager av mattor och man kan hela tiden fokusera på det väsentliga; nämligen att få sina kunder och gäster att känna sig välkomna. Här spelar det heller ingen roll om det handlar om en restaurang eller en större butikskedja; alla behöver mattor och detta inte enbart av de estetiska skäl vi nämnde ovan. Mattor skyddar nämligen golven och ser till att det blir renare inomhus; mattvätt är således viktigt även sett ur den aspekten och här får man alltså säga att de tvätterier i Stockholm som erbjuder denna tjänst verkligen har hittat en lönsam nisch.

Att helt förfina ett koncept så att det både gynnar sin egen och någon annans verksamhet är verkligen inte det lättaste och här får man säga att mattvätt är ett typiskt exempel på hur man gör när man tänker utanför den box som det så ofta talas om. Vi får här – för andra företagares bästa – hoppas att mattvätt sprider sig från Stockholm till andra delar av landet.

24 Jan 2017

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!