Marknadsför med hjälp av ett tryckeri

Att som företagare synas för sina kunder har blivit allt svårare och tuffare och detta speciellt om man bor i en större stad som exempelvis Stockholm. Risken är alltid uppenbar att man drunknar i konkurrensen och att man som företagare kastar sina pengar i sjön om man vänder sig mot de traditionella sätten inom marknadsföring – annonsering i tidningar, reklam på tv och jinglar på radion.

Dessa kanaler är nämligen i dagsläget både dyra och ineffektiva och det sistnämnda kan förklaras av det faktum att allt färre människor de facto läser tidningar, lyssnar på radio och kollar på tv. Detta då man i en allt större utsträckning använder sig av datorer snarare än att köpa en dagstidning eller slaviskt följa den tv-tablå som finns; att då lägga dyra pengar på att synas i dessa medier – gammelmedia, som man skämtsamt brukar säga – är ofta något som kostar betydligt mer än det smakar.

Hur ska man då göra för att synas som företagare i dagsläget och finns det fortfarande en chans att nå kunderna på effektiva sätt?

Ja, skillnaden här är att man som företagare i dagsläget får använda sig av sin fantasi på ett helt annat sätt och använda den budget man har för marknadsföring lite mer sparsamt och mer effektivt. Om vi nedan radar upp några små tips som kan hjälpa dig som företagare att synas och för enkelhetens skull säger vi att du driver en målarfirma i Stockholm – ett mindre företag med relativt ansträngd budget att lägga på just marknadsföring.

  • Tryckeri. Kontakta här ett tryckeri och se till att detta tryckeri i Stockholm trycker upp reklamblad, muggar och t-shirts som du därefter kan dela ut till dina kunder och se till att företagets namn sprids den vägen . Kostnaden för ett tryckeri är i dagsläget – tack vare digitaliseringen – väldigt låg och även om detta är en beprövad metod så fungerar den fortfarande. Låt detta tryckeri i Stockholm trycka upp ett större lager så att du verkligen kan sprida namnet på ditt företag.
  • SEO. Att fler personer använder sig av internet innebär att du som målare i Stockholm måste synas just där. Här är ett perfekt alternativ att anlita en seo-byrå som för en relativt billig kostnad hjälper dig att – via nyckelord – klättra på Google. Seo betyder Search Engine Optimazation och om du vill synas som Målare i Stockholm så kommer företaget i fråga också fokusera på just dessa två ord; ett perfekt sätt att i dagsläget synas där man verkligen ska synas. Google är idag det självklara valet och att hamna på en förstasida där – oavsett om man är målare, snickare eller driver ett tryckeri – är mer värt än en helsida i exempelvis Aftonbladet.
  • Bildekor. Har du en firmabil så till att denna har synlig bildekor där ditt företags namn syns klart och tydligt. Detta sätt är oerhört underskattat och ger dig en slags dygnet-runt-marknadsföring som är väldigt effektiv. Tipset här är att hålla en lite lägre profil – det vill säga; låt loggan och färgerna vara lite diskreta. Annars finns nämligen en risk att det hela blir kontraproduktivt och att kunderna istället väljer ett annat företag.
18 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!