Inomhusluften viktigast på kontor

Det är under de heta dagarna som vi har haft i sommar, som kvaliteten på arbetsmiljön sätts på prov. Människor har ju arbetat trots värmen och svårast har de haft det som har arbetat utomhus. Då gäller det att arbeta i korta pass och sedan uppsöka skugga, dricka mycket och se till att de inte blev för varma, och drabbas av värmeslag. De som arbetar inomhus, på kontor, sitter visserligen i skugga, men inomhusluften kan bli för varm ändå. Då är det viktigt med att kunna kyla ner luften, kanske med en air-condition. I varma länder är det air-condition som räddar dem som arbetar så att de kan fortsätta med det.

FTX-ventiler året runt

På arbetsplatserna är det viktigt med inomhusluften. För att vi ska kunna arbeta och fungera, behöver man syrerik luft. Samtidigt vill vi inte uppmuntra till stora energikostnader, till air-condition, även om de inte drar så mycket el. Här tänker vi på att både skydda kontoret, eller arbetsplatsen mot solens hetta, och utrusta kontoret med ventiler som både ser till att få in mycket syrerik luft, och ut den syrefattiga luften. Samtidigt bör inomhusluften vara varm på vintrarna och sval på somrarna. Det är då FTX-ventiler ser till att temperaturen inte är olika mellan inomhus- och utomhusluften.

Tecken på en bra arbetsmiljö

Här listar vi några tecken på att personalen har en bra arbetsmiljö:

  • Säng och vilorum – detta krävs för att personalen ska kunna lägga sig och vila vid behov.
  • Gröna växter – gröna växter ger en hemtrevlig miljö och ger dem som vistas där, ny och syrerik luft.
  • Syrerik inomhusluft – detta kan man inte mäta, men personalen känner själva när syret håller på att ta slut och de håller på att somna mitt på dagen.
  • Bra belysning – detta är mycket viktigt för alla i personalen. Det gäller både belysning i taket och belysning på det egna skrivbordet.
  • Höj- och sänkbara skrivbord – det är viktigt att kunna sänka och höja skrivbordet då man arbetar vid det. Kan man variera sig är det lättare att motverka skador och förslitningsskador.
  • Riktiga skrivbordsstolar – det är mycket viktigt för personalen att ha riktiga ergonomiska stolar om man arbetar med ett skrivbordsarbete.

Anlita ett ventilationsföretag i Stockholm

Har man en dålig arbetsmiljö för sin personal bör man åtgärda den dåliga arbetsmiljön. Då kan byte av ventilationer vara en viktig åtgärd. Ska man fortsätta ha personal som är effektiva och gör ett bra jobb måste man som arbetsgivare se till att omständigheterna och förutsättningarna är det bästa.

9 Aug 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!