Hyra buss är enkelt i Stockholm

Det finns många anledningar till varför man ska överväga att hyra buss om man bor i Stockholm och här tänker vi naturligtvis inte på någon sorts daglig rutin. Vi menar mer om man ska göra något speciellt tillsammans med goda vänner eller om man exempelvis ska ta sig från punkt A till punkt B med ett större företag eller sällskap.

Om man ser till sådana lägen så är det ofta ett bättre alternativ att hyra en buss än vad det är att använda sig av kollektivtrafiken eller taxiverksamheten som finns i Stockholm. Om man exempelvis anordnar ett event för ett företag och äter middag ute i skärgården för att därefter avsluta med dans inne i centrala Stockholm så kommer man garanterat att tjäna mycket pengar genom att ringa ett bussbolag snarare än att ringa efter taxi. Finns det då några andra fördelar med att – för en kväll, eller en helg – hyra en buss i Stockholm.

Jo, här kan vi se till idrottsverksamheten som finns i staden och där det finns otroligt många lag inom alla typer av sporter; lag som spelar bortamatcher i andra städer och av den anledningen måste kunna ta sig mellan Stockholm och de berörda städerna. Här kan man då antingen försöka engagera föräldrarna till laget i fråga – vi talar här naturligtvis om yngre idrottsutövare – och försöka lägga upp ett slags schema där dessa kör varannan gång.

Ett system som dock är dömt att misslyckas då dels inte alla föräldrar har samma engagemang inför sitt barns idrottande och dels kanske även saknar både körkort och bil – något som alltså skapar en stor orättvisa och här är det således bättre att föräldrarna betalar en likvärdig summa för att hyra en buss till de matcher som sker utanför Stockholm. I många fall är detta även något som föreningen står för, åtminstone om man börjar komma lite upp i åldrarna och föreningen i fråga har förmånliga avtal med bussbolag som kan köra på en regelbunden basis – något som definitivt inte är ovanligt i Stockholm.

Miljöaspekten spelar stor roll

Ser man till ytterligare anledning till varför man ska överväga att hyra buss till sitt större sällskap, sitt idrottslag eller för exempelvis den stora företagsfesten i Stockholm så handlar det om en ganska naturlig – men ack så viktigt – orsak; nämligen miljön. Stockholm har ganska stora problem med pollution som det är i dagsläget där främst avgaser från bilar är den stora boven i dramat och här gäller det alla bidrar och hugger i för att förbättra detta.

Att gemensamt gå ihop och åka tillsammans i en buss snarare än att åka en- och en i varsin bil är ett väldigt bra sätt att påverka vår miljö i rätt riktning. Det här går ju att dra klara paralleller till kollektivtrafiken i Stockholm också; skillnaden här ligger i att man får hyra en buss på sin fritid istället – något som både i sin tur gör resan roligare och som även alltså gör vår miljö bättre.

Lämna bilen hemma, se till att hyra en buss nästa gång du och ditt större sällskap ska ta er inom, till eller från Stockholm. Det tjänar alla på.

27 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!