Hur gör man när man slår samman kontor?

Många kontor som slås samman får plötsligt både lokal och möbler som de ska göra sig av med. Ska det ena kontoret växa? Ska man renovera så att fler får plats? Eller har man varit förutseende att skaffa sig större lokal redan från början? De företag som klarar av en tillväxt har ofta redan från början planerat för att kunna växa. Ett sådant företag som har berättat om att de redan från början planerade i flera led för att kunna bli större är Happy socks. De bestämde sig redan från början för att se till att ha hela delen med logistik löst för att kunna växa. Ju fler sådana planeringar du gör, som företagare, vad gäller logistik, säljmarknad och anställningar desto mer krattat gör du det för tillväxten av företaget.

Inte helt enkelt att växa

Det blir lätt en del ”barnsjukdomar” när man väl vill växa. Då är planering och ett stort nätverk en sak som underlättar när man väl blir stor, och vem vill inte det? Dessvärre ser vi flera företagare som är mätta på sin framgång. Istället för att expandera, blir företagarna mer inriktade på att behålla status quo än att se till att expandera och inta fler marknader. Det är synd då vi behöver fler expansiva företag i Sverige. Vi behöver fler entreprenörer som vågar och som satsar.

Lösa praktiska problem

Så när man väl bestämt sig för att slå samman kontor, hur löser man de problemen? Man kan behöva en större administration. Man behöver fler arbetsplatser och större utrymmen för luncher och fika som kanske ska äga rum på plats. Det behöver inte vara dyrt att köpa in enhetlig kontorsinredning. Varför inte köpa begagnat? Det är dags att vi alla börjar tänka på att inte slösa med resurser och energiåtgång.

Köpa miljövänligt och nästan nytt

Hur kan man då köpa in kontorsinredning på ett miljövänligt sätt? Det finns kontorsmöbler, åtminstone i Stockholm som säljer bättre begagnade kontorsmöbler. Det är ett stort slöseri att slänga fullt fungerande möbler på tippen och köpa nytt. Som de flesta vet är det mer resurskrävande att köpa nytt, eftersom tillverkningen kräver mer resurser. Kanske man har tröttnat på sina kontorsmöbler?

Man kan faktiskt fräscha upp dem. Det är inte sällan som de har fläckar. Då kan man restaurera dem och rengöra dem så de ser som nya ut. Man kan reparera skrivbord som har slutat fungera. Gamla trötta skrivbordsstolar kan få ny teknik och fungera på nytt. Det gäller även skrivbord som man vill kunna höja och sänka som man önskar.

14 Feb 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!