Håll nere kostnaderna på solskydden

En markis kan kosta några hundra – eller över tio tusen. Detta trots att de är lika stora och fyller samma grundfunktion. Delvis beror det på märke och material men även på vilka tjänster som ingår i köpet samt vilka specialfunktioner som markiserna har. Genom att titta på dessa punkter kan man även hålla nere kostnaderna. 

Behöver du hjälp med montering? 

En fråga du först och främst behöver ställa dig är om du behöver hjälp med montage och vad det i så fall kostar. Du kan exempelvis köpa markiser från en E-butik eller ett varuhus och sedan montera dem själv. Det är det billigaste alternativet. 

Vill du däremot ha hjälp med montering är det bättre att köpa markiserna direkt från ett företag som säljer solskydd och även erbjuder montering. Självklart kan du köpa dem på ett ställe och sedan försöka boka montering av en snickare men att få en snickare att utföra så litet jobb är inte helt lätt. Dessutom brukar priset bli lägre om du köper markiser hos samma företag som sedan monterar dem. 

Det är inte ens säkert att dessa företag monterar markiser som köpts in från annan kanal än dem. Det kan låta snålt men det handlar i dessa fall om service och garanti. Om de monterar en markis av ett märke de inte känner igen finns risken att dessa går sönder (på grund av dålig kvalité) och därmed ställer kunden kravet att företaget ska ersätta detta. För att kunna ge garanti krävs det helt enkelt att företaget litar på de produkter som används. 

Tips: Kontakta flera lokala företag och jämför priser Det tar inte mer än någon minut att skicka in offertförfrågan till företag i närheten. Är du bosatt i Huddinge hittar du snabbt företagen via Google genom att söka efter ”Markiser” eller ”Montera markiser” och med tillägget ”Huddinge”. 

Detta kan självklart ske var än i Sverige man bor. Andra vägar att hitta företag är att söka på Hitta.se samt Rejta.se. I vissa fall kan man nämna så specifikt som Huddinge – i andra fall får sökning ske över hela Stockholm. 

Priset på markiserna kan skilja relativt mycket och dessutom kan montering och service skilja sig pris. Se därför på helhetskostnaden. Är markiserna billiga men monteringen dyr blir det kanske inte så billigt i längden. 

Behöver du motorstyrning?

Med motorstyrning menas inte bara att markiserna kan köras upp eller ner med hjälp av fjärrkontroll. Många av dagens lösningar innebär även att du kan styra markiserna via en app eller liknande. Därmed kan du se till att det är svalt hemma när du kommer hem  - även om du glömt att dra ner markisen när du lämnade hemmet. Detta kostar självklart mer än om man väljer markiser utan denna funktion. 

13 Jun 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!