Glöm inte det viktigaste till ditt event

Den stora tillställningen närmar sig och allt är på plats. Eller? Hur är det egentligen med maten, den där detaljen som är så mycket viktigare än man kan tro? Vem sköter om den biten?

Det kan verka som en petitess, det där med mat på event. Men det är faktiskt viktigare än man kan tro. I vår och i många andra kulturer är mat nämligen så mycket mer än något vi stoppar i munnen för att fylla våra hungriga magar. Oavsett vad som serveras på en tillställning, om det handlar om enkel plockmat eller en mastig buffé, har det stor betydelse för om eventet är att betrakta som lyckat eller inte. Vad som bjuds sätter på flera sätt ramen för tillställningen, och utförandet i form av smak, form och servering har en stor inverkan på stämningen och uppfattningen om händelsens professionalitet.

Trygga eventet med catering

Ett sätt att försäkra sig om att den del av ditt event som rör maten håller en hög nivå är att anlita en pålitlig cateringfirma som ansvarar för den biten. Den som någon gång har arbetat med event vet att det finns nog med saker att hålla koll på. Allt behöver klaffa, och att överlåta ett ansvarsområde till ett utomstående företag kommer med all sannolikhet att underlätta när det kommer till genomförandet av resten av planeringen. Många cateringfirmor är dessutom mycket prisvärda idag, vilket gör valet enkelt. Idag nyttjar både stora och små företag liksom privatpersoner catering för att dels minska arbetsbördan, men också försäkra sig om att maten håller den nivå som gästerna förväntar sig.

Anpassa förtäringen efter situation

Det finns många alternativ att välja mellan när det kommer till ätbart, och vilket man väljer beror på vilken typ av event det är som står på agendan. Vid mingel är det givna valet enkla smårätter i form av plockmat eller snittar tillsammans med dryck att bekvämt ta med sig när man rör sig från sällskap till sällskap. Viktigt att komma ihåg är att tillhandahålla allergivänliga alternativ liksom mat anpassad efter vegetarianer. Fråga gärna om preferenser innan för att få en uppfattning om behov, men se till att ändå ha dessa alternativ tillgängliga ifall någon i sällskapet missat att svara. För ett längre event som sträcker sig över många timmar bör en större måltid serveras för att undvika kurrande magar bland gästerna. En buffé är ett smidigt val som passar de allra flesta.

Läs mer om catering på https://cicada.se/

7 Apr 2020

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!