Gemensam administration eller hyra in arbetskraft?

Många företag som behöver få sitt, eller sina kontor städade, ser till att hellre köpa in städtjänster, som vilket annat inköp som helst. Köper man in städtjänsten som en kostnad, kan man dra av den när man betalar skatt. Det innebär att man som företagare har möjligheten sänka skatten. Skulle man anställa städaren, är man som företagare skyldig att betala arbetsgivaravgifter, sjukersättning och pensioner. Har man många kontor som behöver städas, kan man köpa in städtjänster och använda samma bolag för alla bolag där man behöver kontorsstädning. Har man då fått kontakt med ett bolag som man är nöjd med, eller som man tycker verkar bra att anlita, sparar man in tiden att leta efter en städtjänst genom att anlita samma bolag för samtliga kontor.

Så hittar du rätt städbolag att anlita

Säg att du har dina kontor i Göteborg, gäller det att hitta en städfirma där som kan komma och städa dina kontor. Det du bör titta på är följande:

Ekonomi - har de en stadig ekonomi? Man vill ju inte anlita ett företag som går i konkurs i morgon. Har de många fakturor som de inte har betalat, är de antingen oseriösa, eller slarviga. Ett sådant företag vill man ju inte anlita. Går de i konkurs vilken dags som helst, måste man ju börja om igen och leta efter ett nytt städbolag, vilket är tidskrävande.

Offert - hur ser de på sina tjänster? Är de mycket billiga, kan man dra öronen åt sig. Många företag som tar väldigt lite betalt för sina tjänster, driver sitt städföretag med den konstiga logiken att om de tar väldigt låga priser, får företaget den tjänst de betalar för, vilket innebär att de städar därefter. Oftast innebär det att de knappt städar alls. Dessutom om de tar så låga priser, innebär det att de som företag måste ta på sig så många uppdragsgivare som möjligt, för att kompensera för de låga priser som de tar.

Referenser - är de noggranna? Att vara noggrann när man städar är väldigt viktigt. Vem vill ha en städning som lämnar efter sig smutsiga, ostädade ytor? Eller otömda sopor? Förutom att de städar bra, vill man oftast ha att göra med ett bolag och städare som är vänliga och trevliga. Man vill ha ett bra bemötande när man tar kontakt med firman. Om man behöver städningen, kanske en annan dag någon månad, eller vill ändra något, är det viktigt att ha att gör med ett bolag som är tillmötesgående och som kan tänka sig att kunna ändra sig. Vikten av ett bra bemötande kan inte nog betonas.

Googla fram rätt städföretag

Känner man inte till något företag som man kan anlita för städtjänster, kan man alltid googla kontorsstädning Göteborg, om det är där man har sitt företag. Annars skriver man in den ort där man bor. Då får du upp flera förslag på städbolag som arbetar nära ditt kontor. Läs mer här om ett företag som utför konstorsstädning i Göteborg på: http://www.kontorsstädninggöteborg.biz.

3 Apr 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!