Få billig vårdnadshjälp med offerter

När man som förälder vill ha ensam vårdnad om ett barn är det inte alltid det lättaste att få. Även om den ena föräldern av de flesta kan anses vara olämplig, behövs det ändå ofta professionell juridisk hjälp för att verkställa det. De senaste åren har så kallade offertsidor dykt upp i väldigt många olika typer av branscher - så även i den juridiska.

Hur gör man?

Först och främst får man leta rätt på en bra offertsida. Det finns flera olika aktörer som samlar offerter från just advokater, så det är bra att titta runt och välja den man känner är bäst. Att begära en offert via sån här sida är väldigt enkelt – oftast är det ett färdigt formulär som man helt enkelt fyller i och skickar in.

Det första man brukar få göra är att ge en kort beskrivning av sitt ärende, i det här fallet just ensam vårdnad. Det är bra att vara så tydlig som möjligt när man skickar in förfrågan. Att vara tydlig hjälper advokatfirmorna att ta fram en mer precis offert och kanske också ge dig ett mer rättvist pris. Förutom beskrivningen av uppdraget fyller man även i vanliga kontaktuppgifter, såsom namn, e-post telefon och stad.

När du har skickat in din förfrågan kontaktar offertsidan advokater i din stad om en offert som de senare förmedlar vidare till dig. Ofta på sådana här offertsidor är det ett bestämt antal offerter som utlovas. Vanligtvis är det mellan tre till fem stycken.

Fördelar med detta tillvägagångssätt

En av de största fördelarna med att använda sig av en så kallad offert sida är att man sparar pengar. När advokatfirmorna får förfrågan om offert från en av dessa sidor är de mycket väl medvetna om att de direkt konkurrerar med flera olika firmor, något som gör att de kan vara mer benägna att pressa priserna än i vanliga fall. Förutom att man ofta sparar pengar på själva priset, är det också helt gratis att använda sig av sådana här typer av sidor. Det är nämligen firmorna som betalar för att vara med, inte du som kund.

En annan fördel är att man sparar tid och energi, något som verkligen kan behövas om man är indragen i en vårdnadstvist där man söker ensam vårdnad om ett barn.

Läs mer om ensam vårdnad här: www.ensamvårdnad.net.

 

4 Oct 2016

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!