Enkelt anlita en extern bokföring

Många företag tar in tjänster som går ut på att någon annan ansvarar för sin bokföring. Är det ett mellanstort bolag är det inte så stor idé att ha den tjänsten Inne på företaget. ÄR det ett start-up bolag är det också bättre idé att köpa in den tjänsten än att anställa personal som gör redovisning, bokföring och revision. Är det dessutom två företag om går samman är det bra om ett annat bolag tar hand om bokföring under själva processen. Att gå samman i en företagsfusion är en stort och invecklad process. Bokföringen ska göras om, liksom allt som har med ekonomiska administrationen att göra.

Fördelar med anlita extern bokföring

Anlitar man en extern bokföring får man friska ögon, som en utomstående som tittar på bokföringen. Anlitar man en duktig bokföringsfirma kan man få bra råd. Hur och vilka tjänster som kostar, vilka utgifter som företagen kan dra in på och vilka avdrag som är möjliga att göra. Med en utomstående bokföringstjänst med revisorer får man bra tips om vad som är görligt vad gäller spartips och annat matnyttigt. Anlitar du en bokföringstjänst, betalar du enbart för arbetet. Ska du anställa egen personal som gör jobbet, betalar du för mer än själva arbetet. Om du senare ser att personalkostnaderna blir för dyra, är det lättare att minska kostnaderna om du har anlitat en extern bokföring. Det är bättre att anställa en bokföringsavdelning först när du ser att den är lönsam.

 

Det finns bokföringsfirmor som är experter på fusioner av firmor, bolagsbildningar, skatterådgivningar, och som självfallet kan både bokslut och årsredovisningar.

 

Anlitar du en redovisningsbyrå i Göteborg får du hjälp med:

  • Hantering av löner och kontrolluppgifter
  • Införande av administrativa rutiner
  • Fusioiner, bolagsbildning, bolagsombildning och bolagsavveckling.
  • Upprättande av årsbokslut, årsredovisning och koncernredovisning
  • Betalning  och bokföring av mervärdesskatt och uppbördsdeklarationer
  • Biträde vid upprättande av deklarationer
31 Dec 2017

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!