Cannes – De stora eventen

Cannes är en semesterstad på Franska rivieran men staden är inte bara känd för sol, bad och charter. Mängder av turister kommer hit varje år för att besöka något av de stora event som årligen genomförs här. Enligt viss statistik är 20 % av de som kommer till Cannes personer som är där på eller affärs- eller konferensresa i Cannes. Inte sällan kombineras detta. 

Nästan året runt genomförs något stort event i Cannes vilket har gjort staden även känd som just ”eventstad”. 

Störst av allt – Filmfestivalen i Cannes

Det event som drar till sig mest medial uppmärksamhet är utan tvekan filmfestivalen. Från att ha varit en mindre filmfestival har den vuxit till den mest prestigefulla festivalen inom branschen. Hit kommer även media från hela världen för att följa kändisar (och blivande kändisar) när de går på den röda mattan och blir inbjudna till unika fester. Totalt beräknas 5000 journalister komma hit. När filmfesten är i Cannes lever hela staden upp - på alla sätt och vis. 

Games festivalen

Gamesfestivalen är ett event i Cannes som lockar allt från gamers till de som älskar brädspel. En internationell spelfestival som lyfter upp alla slags spel oavsett genre. För de som är insatta i denna värld är det häftigt att få träffa kända profiler inom de olika spelen utan att det blir lika stor uppståndelse som för kändisar på filmfestivalen. 

Här kanske du till och med kan få en bild med din idol – eller i alla fall en autograf. Ett event för dig som älskar spel, vill lära dig mer eller bara umgås med likasinnade. 

Pyrotekniska festivalen

Fyrverkerifestivalen i Cannes startade 1967 och bjuder minst sagt på en sprakande och explosiv upplevelse. Ett event för de som älskar pyroteknik eller bara njuter när himlen målas vacker av alla möjliga färger. Kan även kombineras med sommarsemestern då fyrverkerifestivalen är uppdelad på flera dagar under juli och augusti. 

Man räknar med att ca 200 000 personer ser de färgsprakande showerna när de olika lagen tävlar mot varandra att skapa bästa pyrotekniken. 

Cannes Yacht Festival

Cannes Yacht festival är ett event för dig med en finare yacht – eller bara älskar att se större och dyrare båtarna. I september samlas ett flertal yachter vid Gamla hamnen. I likhet med ett par andra event så bygger detta event på Cannes som en lyxig och exklusiv stad. Nog är det exklusiva båtar som lägger till vid hamnen också. Men att titta kostar inget…

Nice maraton

Sedan 2008 har Nice Marathon genomförts. Ungefär 14 000 deltagare försöker ta sig igenom den 4,2 mil långa banan. Men man behöver inte vara med i tävlingen för att njuta av den. Det är folkfest i många av de byar som löparna springer igenom och ett event som lockar till sig löpare från hela världen.  

27 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!