Anlita redovisningskonsult för löpande bokföring

En redovisningskonsults arbete handlar om att sköta företags löpande bokföring. Företagaren kan därmed koncentrera sig på att driva företaget framåt och behöver inte lägga tid och energi på bokföringen. Underlag för bokföringen skickas till redovisningskonsulten en gång, eller ett par gånger, per månad varpå balans- och resultatrapport ges tillbaka vanligtvis en gång i månaden.

Att anlita en redovisningskonsult istället för att ta hand om den löpande bokföringen själv innebär därmed flera fördelar. Det handlar inte bara om att det enklare och smidigare för företagaren utan även att bokföringen sker på ett säkrare sätt av personer som jobbar med bokföring dagligen.

Välj auktoriserad redovisningskonsult

Vem som helst kan i Sverige kalla sig för redovisningskonsult eller utge sig för att ha bokföringsbyrå. Det finns alltså inte någon lag som reglerar vilka som får arbeta med detta yrke. Det är därför många rekommenderar att man anlitar en auktoriserad redovisningskonsult för löpande bokföring, bokslut, deklaration m.m.

Med auktorisering menas att företaget har genomgått en viss kvalitetssäkring och att de även kan mista denna titel om större missar upptäcks.

Vill du nå din bokföring online?

Det finns idag flera olika bokföringsprogram som redovisningskonsulterna kan använda sig av. En del är webbaserade vilket gör att företagaren kan gå in i och se den löpande bokföringen hemifrån och även genomföra enklare delar av den. Detta håller självklart nere kostnaden eftersom mindre tid behöver läggas ner av redovisningsföretaget.

Samtidigt finns det flera konsulter som inte anser att det är säkert nog om både företagare och konsulten ska sköta bokföringen. Det är helt enkelt för stor risk att felaktigheter uppstår som gör att mer tid behöver läggas ner på detta.

Här finns alltså en sak som skiljer företagen åt och som kund får man ställa fördelarna mot nackdelarna.

Finns det liknande kunder?

Innan du bestämmer dig för vilken konsult som ska anlitas bör du kontakta flera olika och undersöka exempel på andra företag som de har som kunder. En del väljer nämligen att specialisera sig på småföretagare, hantverkare eller liknande. Det gör att konsulten har mer kunskap kring de problem som ofta uppstår inom dessa områden.

Det kan även skapa en viss trygghet att de sköter löpande bokföring åt företag som har liknande förutsättningar och att dessa uppenbarligen är nöjda med tjänsten. Om så önskas kan de till och med kontaktas för att ge referenser.

Vill du kunna träffas?

Det går att bo i Kiruna och anlita en bokföringskonsult i Stockholm – eller tvärtom. Man behöver aldrig träffas då kontakt via telefon och mail fungerar för det mesta. Men ibland kan det vara skönt att kunna ses på riktigt för att diskutera problem som dykt upp eller gå igenom underlag och årsbokslut. Fortsätt läsa om ekonomikonsulter i Stockholm på: löpandebokföringstockholm.se.

8 Mar 2018

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!