Anlita avokat för företaget

Om du har eget företag vet du att det finns en del fallgropar som företagare. Många är de enmans- och småföretagare som har klagat på alla blanketter som man måste fylla i, ansöka om än det ena och än det andra. Det är ibland en snårig djungel som man ska orientera sig genom. Att i det läget anlita en advokat, kan vara riktigt förutseende och klokt. En brottmålsadvokat eller en affärsjurist kan enkelt vägleda dig som egenföretagare/småföretagare. Hellre anlita en advokat som visar dig som företagare hur du håller dig på rätt sida om lagen, än att tänka sig att man själv ska klara av alla fallgropar själv.

Vad en advokat kan göra för dig

Med en advokat som tidigt engageras i verksamheten, får du hjälp med affärsjuridiken. Skulle du någon gång bli stämd av någon kund, har du då möjlighet att gå fri. En advokat ser till att hjälpa dig ur juridiska trångmål. Det är ju därför som du anlitar advokaten och en duktig jurist kan få dig ur i princip vilka tvister som helst. Bara det att kunna tala om för kunderna att du har en jurist som du kan anlita, kan få vem som helst att backa från sina hotelser om stämning. Dessutom Får du mer insyn i juridiken med en advokat vid din sida. Här anser vi att alla företagare borde ha en jurist i sin verksamhet och vid sin sida. Hellre förekomma än förekommas. Särskilt när det kommer till affärsjuridiken kan det vara svårt att veta vad som är lagligt och inte är det. Man önskar att fler läste lite juridik. Då skulle det inte förekomma så många brott.

Brottmålsadvokat med flera strängar på lyran

En brottmålsadvokat är någon som alltid kan hjälpa dig som företagare i de fall som det kan vara kritiskt vid avtalsbrott eller arbetsrätt. Anlitar du en sådan har du möjlighet att rådfråga en kunnig jurist, så att du själv ser till att inte göra fel. Inom detta finns det en del gråzoner som man som företagare rör sig kring. Skulle det sedan visa sig att du har ett behov av juristens tjänster när det kommer till andra ärenden som kanske rör ditt privatliv, har du alltid tillgång till en jurist som kan bistå dig. Att bli misstänkt för ett brott, är inte alltid så att det är svart/vitt, ibland kan man röra sig i gränslandet, och det är svårt för alla inblandade att reda ut vad som är brottsligt och inte är det. Här kan du läsa mer om brottmålsadvokat

11 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Fusion av bolag - en informationssida om juridik, ekonomi och företagande. Här kommer vi att behandla det mesta inom dessa ämnesområden. Vi begränsar oss således inte till affärsjuridik, till exempel, utan har ett betydligt bredare anslag än så.

Vi som skriver i bloggen har lång juridisk och/eller ekonomiskt erfarenhet så räkna med intressanta och initierade texter.

Trevlig - och lärorik - läsning!